Als je een Gravity Formulier verstuurd en er is een error aanwezig dan scrollt de pagina naar boven en moet de bezoeker het formulier weer opzoeken. Voeg deze code toe aan de functions.php van je child-theme of aan Code Snippets en na een error word het formulier direct weer getoond.

/**
 * Jump to the first error after submission
 *
 * @param $form
 * @return mixed
 */
function gf_scroll_to_first_error_focus( $form ) {
    ?>
    <script type="text/javascript">
        if( window['jQuery'] ) {
            ( function( $ ) {
                $( document ).bind( 'gform_post_render', function() {
                    var $firstError = $( 'li.gfield.gfield_error:first' );
                    if( $firstError.length > 0 ) {
                        $firstError.find( 'input, select, textarea' ).eq( 0 ).focus();
                        document.body.scrollTop = $firstError.offset().top;
                    }
                } );
            } )( jQuery );
        }
    </script>
    <?php
    return $form;
}
add_action( 'gform_pre_render', 'gf_scroll_to_first_error_focus', 10, 1 );