Google Shopping is een optie die je kunt vinden binnen Google zoekresultaten. Je kunt na het zoeken naar een bepaalde zoekterm klikken op afbeeldingen maar ook op shopping. Dit zijn producten uit webshops die je direct vanuit Google zoekresultaten kunt bestellen.

Je hebt de gratis variant van Google Shopping waarbij je afhankelijk bent van de zoekvolumes op jouw producten. Je kunt ook betaald adverteren met Google Ads in Google Shopping. Je promoot dan jouw producten in de shopping resultaten. Deze betaalde zoekresultaten worden direct na het zoeken getoond dus niet op een apart tabblad.

Hoe voeg je jouw WooCommerce webshop producten toe aan Google Shopping?

• Zorg voor een productfeed. Bijvoorbeeld met de gratis WordPress plugin Product Feed Pro;
  • Maak een gratis account bij Google Merchant Center;
  • Koppel je productfeed in Google Merchant Center en meld je producten aan bij Google Shopping.