Oude omgeving DA

1. Als je bent ingelogd dan zie je dit scherm voor je. Daar klik je op Create/Restore Backups.

Direct Admin Backup

2. Nadat je op Create/Restore Backups hebt geklikt kom je op het scherm waar je kan aanvinken waar je een backup van wilt maken, het beste is om alles aan te vinken zodat je ook de database meeneemt. Dan klik je op Create Backup.

Direct Admin Backup

3. Nu de word de Backup gemaakt en dat kan wat tijd in beslag nemen, het ligt eraan hoe groot je website is.

4. Als je Backup is gemaakt ga je terug naar Create/Restore Backups.

5. Klik onderaan de pagina op ‘Click here for a list of your current backups’. Of ga naar /backups in je filemanager.

6. Download het bestand dat is verschenen door op het bestand te klikken en sla het op je computer op.

Nieuwe omgeving DA

Backup maken

1. Log in met het account waarmee je een backup wil maken.

2. Ga onder het hoofdmenu naar Geavanceerde functies -> Bacups maken/Terug zetten

3. Vink aan van welke data je een backup wilt maken, over het algemeen hoef je alleen Webdata en Databases de backuppen. Als je het niet weet, vraag even rond :)

4. Klik op backup maken.

Backup terugzetten

1. Log in met het account waarmee je een backup wil maken.

2. Ga onder het hoofdmenu naar Geavanceerde functies -> Bacups maken/Terug zetten

3. Klik op backup terugzetten, helemaal rechts op je scherm.

4. Kies een file die je wilt terugzetten (om een backup terug te zetten moet je dus al een backup gemaakt hebben, dit gaat niet automatisch).

5. Klik op Herstellen.