Het up-to-date houden van je WordPress website is altijd goed. Je zorgt er simpelweg voor dat hackers en bugs niet in je website komen door alles op tijd te updaten. Maar hoe update ik mijn WordPress website?

Mijn WordPress website updaten

1. Log in op de WordPress omgeving van je website
  2. Ga in de linkerbalk naar dashboard > updates
  3. Klik op de knop ‘opnieuw controleren’

Hier kom je bij een overzicht van alle WordPress updates van jouw website. Je hebt verschillende soorten updates voor je WordPress website.

WordPress updates

Als je een oudere versie van WordPress hebt dan komt er bovenaan de pagina te staan dat er de mogelijkheid is om je website up-te-daten naar de nieuwste versie. Je kunt dan simpelweg op de knop ‘updaten’ klikken en op je website zal de nieuwste versie van WordPress geïnstalleerd worden.

Vaak krijg je de melding dat je de database moet updaten. Als je dit niet doet zal de kans op bugs in je website snel toenemen. Doe dit dus gelijk na het installeren van de nieuwe versie.

WordPress vertalingen

Bij het updaten van je WordPress zal er ook vaak de melding komen dat er vertaal updates zijn. Installeer deze ook.

WordPress plugin updates

Deze zijn het meest voorkomend. Zorg dat deze updates up-to-date zijn. Vaak zal je zien dat bij een nieuwe WordPress update er ook veel plugin updates komen. Vaak ontstaan er bugs/fouten als er plugins niet up to date zijn.

WordPress thema updates

1. Ga naar Weergave > Thema’s
  2. Kijk welk thema je nu gebruikt

Vaak zal je zien dat er thema updates zijn voor thema’s die helemaal niet actief zijn op je website. Deze zijn dus niet relevant. Je kan deze updaten maar dit heeft verder geen invloed op je website. Het is wel belangrijk dat je het actieve thema update.

Extra tips

1. Maak altijd een back-up voor het updaten
  2. Als een update net uit is kan het zijn dat er fouten nog niet ontdekt zijn. Het is soms goed om even te wachten totdat de kinderziektes eruit zijn. Vaak komt er al snel na een grote update 1.0 een volgende update met versie 1.1. Hierin zijn dan kleine fouten verholpen. Soms is het wachten op een versie 1.1 beter.

WordPress updates uitbesteden

Klinkt dit allemaal te ingewikkeld voor je en wil je er zeker van zijn dat je WordPress website goed en op tijd ge-update wordt? Dan staat Lamper Design voor je klaar. Lees hier meer over waarom het uitbesteden van het onderhoud nog meer voordelen voor jou en je website kan hebben