Je gaat op vakantie of je bent tijdelijk niet bereikbaar op je mail maar je wilt graag dat je klanten een automatisch bericht krijgen. Hoe stel je dat in?

1. Ga naar de cPanel login (voorbeeldsite.nl/cpanel)
  2. Log hier in met de juiste gegevens
  3. Vervolgens kom je bij het overzichtsscherm van cPanel
  4. Scroll naar beneden naar Email -> Automatische beantwoorders
  5. Klik op automatische beantwoorder toevoegen
    1. Tekenset -> Zet de tekenset op utf-8
    2. Interval -> Vul hier het aantal uren in dat moet worden gewacht tussen antwoorden op hetzelfde e-mailadres
    3. Email -> Vul hier het email-adres in waarvoor je de vakantiemelding instelt
    4. Domein -> Kies hier het email domein
    5. Van -> Van wie krijgt de persoon die gemaild heeft een mail terug?
    6. Onderwerp -> Vul hier het onderwerp in van de mail
    7. Hoofdtekst -> Vul hier het bericht in dat de mensen krijgen die je een email sturen
    8. Start -> Kies de startdatum + tijd vanaf wanneer je niet bereikbaar bent
    9. Stoppen -> Kies de stopdatum + tijd. Vanaf nu ben je weer bereikbaar
  6. Klik op maken

Je hebt de vakantiemelding ingesteld. Stuur voor de zekerheid even een testmail naar je e-mailadres en test of alles goed ingesteld staat.