Je hebt een aanpassing gedaan op je website maar zie de aanpassing niet op de website terugkomen. Hoe komt dit?

Je browser onthoud hoe een website eruit ziet nadat je op een website geweest bent. Dit is een handige functie want als je de volgende keer naar dezelfde website gaat zal de website sneller laden omdat je browser deze onthouden heeft. Maar als je nu dus een aanpassing doet op je website dan onthoud je browser nog de oude website. Oftewel je ziet de aanpassing niet.

Dit lost je op door de browser cache te legen. Hoe doe je dit?

1. Ga naar de pagina waar je geen veranderingen ziet
  2. Leeg de browser cache
    1. Windows -> Toets ctrl + f5 in op je toetsenbord
    2. Mac -> Toets command + r  in op je toetsenbord
  3. De website ververst je pagina en je ziet nu wel de aanpassing die je gedaan hebt

Vind je dit te ingewikkeld en wil je dat dit makkelijker gaat. Dit kan met een Google Chrome extensie.

1. Ga naar google.nl
  2. Type in: clear cache extension google chrome
  3. Klik op de eerste link
  4. Klik rechts bovenin op  de blauwe knop ‘installeer in chrome’
  5. Vervolgens wordt de extensie geinstalleerd
  6. Vervolgens krijg je rechtsboven in je browser een recycle icon te zien
  7. Als je de volgende keer een aanpassing niet ziet dan klik je op dit icon.
  8. Ververs vervolgens de website waarop je geen aanpassing zag

De tweede manier is namelijk precies hetzelfde als de eerste manier alleen deze is iets gebruiksvriendelijker.