Je hebt een website met cPanel als hostingpakket, maar nu wil je ook je mail aanmaken in cPanel. Hoe doe je dat?

1. Ga naar de cPanel login (voorbeeldsite.nl/cpanel)
  2. Log hier in met de juiste gegevens
  3. Vervolgens kom je bij het overzicht scherm van cPanel
  4. Scroll naar beneden naar Email -> Email accounts
  5. Dit zijn al jouw email-adressen
  6. Klik op de blauwe knop create/maken
    1. Domein -> Kies het domein waarop je het email-adres wilt instellen
    2. Gebruikersnaam -> Kies een mail naam
    3. Beveiliging -> Maak een wachtwoord aan
    4. Opslag -> Kies een opslag limiet
    5. Automatisch mappen aanmaken -> De meest gebruikte is automatisch mappen aanmaken
    6. Kies er vervolgens voor of je een welkoms email wilt ontvangen
  7. Klik op create/maken
  8. Vervolgens ga je weer terug naar het overzicht van je email-adressen
  9. Klik achter het email-adres op connect devices/ apparaten verbinden
  10. Hier zie je de instellingen om jouw email programma in te stellen.

Is het email aanmaken gelukt en wil je nu jouw email programma instellen? lees dan hier verder.